Cum optimizăm la maximum spațiul din balcon sau terasă?

Ești nemulțumit pentru că nu ai un spațiu generos în curte sau balcon?
Chiar dacă ți se pare că nu ai loc suficient, te poți considera norocos, deoarece ai un spațiu în aer liber de care te poți bucura, atât timp cât este bine proiectat și amenajat.
Profită de recomandările noastre, concepute pentru a optimiza la maximum zonele mici, din balcon sau terasă, punându-le în practică în propria locuință.
Cel mai bun peisaj la scară mică
Tocmai pentru că mp sunt puțini, trebuie să te concentrezi pe obținerea celui mai bun design peisagistic, pentru a profita la maximum de fiecare colț. Este important ca fiecare zonă să fie bine gândită, perfect delimitată, astfel încât să-și poată îndeplini funcția și să se poată efectua activitățile indicate într-una dintre ele. În toate aceste cazuri, este posibil să se proiecteze un spațiu cu plante, copaci mici și chiar elemente de apă.
Așează plantele în suporturi ce pot avea fixare pe perete
Nu ai suficient spațiu pentru plante? Nu trebuie să fie o problemă. Există și alte modalități așezare a acestora. De exemplu, în suporturi. Puteți avea plante care cresc în ghivece mari, în sau în lăzi de lemn. Există multe specii care pot prospera fără probleme în acest tipuri de suporturi. Această idee servește, de asemenea, pentru a încorpora optimiza spațiul.
Oferă mai mult spațiu mobilierului
Spațiul din balcon sau grădină este întotdeauna limitat, așa că trebuie să îl maximizați cu mobilierul și decorul potrivit. O greșeală comună a celor care locuiesc într-un apartament mic cu balcon de dimensiune reduse, este că decid să-și pună toată mobila într-un colț. Acest lucru creează prea multă dezordine și face ca spațiul să se simtă înghesuit. Soluția ar fi să folosiți amplasarea eficientă a mobilierului și a plantelor care echilibrează aspectul.
Nu uita să incluzi obiecte de iluminat
Când vine vorba de amenajarea balconului sau a terasei, ar trebui să ne concentrăm pe adăugarea de elemente care ar servi drept punct focal pentru persoanele care vin în casa ta. Aceste puncte focale includ plante, lucrări de artă și iluminat. Poți încorpora aceste elemente în amenajarea exterioară de mobilier, prin adăugarea de oglinzi, felinare, tablouri, etc. Oglinzile știm că amplifică vizual orice încăpere, iar regula aceasta se aplică și în cazul spațiilor exterioare.
Adaugă rafturi cu fixare pe perete
Dacă te străduiești să creezi spațiu în micul balcon, ia în considerare adăugarea de rafturi cu fixare pe perete. Acest lucru va permite mai multă ventilație a locului și totodată, vei reuși să optimizezi foarte bine spațiul pe care îl ai, fie el și unul redus ca dimensiuni.
Balconul sau grădina pot fi utilizate în multe moduri diferite – ca spațiu personal de locuit în aer liber, mini spațiu de birou și chiar o cameră de zi suplimentară. Bineînțeles, aceste spații exterioare servesc în primul rând pentru relaxare. Cea mai bună modalitate de a maximiza beneficiile pe care le obțiii din aceste spații este să acorzi atenție dimensiunii, formei, obiectelor decorative, asigurându-te că oaza ta de relaxare va fi confortabilă și totodată, cu un caracter practic.
Citește și: