Investiţii în domeniul proprietăţilor imobiliare

Conservarea sau marirea economiilor
Care sunt cele mai bune metode prin care îţi poţi conserva sau chiar mări economiile? Noi iti oferim o solutie indiferent de schimbările economice produse? Desigur că alegerile diferă în funcţie de preferinţele fiecăruia . Dar si de alti factori precum: de economii, de posibilităţile financiare, cât şi de durata dorită a investiţiei ce poate fi pe termen lung sau scurt. Din ce în ce mai multe persoane preferă să realizeze o investiţie în domeniul imobiliar. De ce? Pentru ca este un domeniu deşi riscant, dar profitabil. Asta o arată şi numărul cumpărătorilor interesați de o achiziție în scop investițional (în vederea închirierii). Acestia reprezintă o pondere destul de ridicată din totalul celor cu o nevoie imobiliară activă.
Consulta un specialist!
Investiţia în imobiliare nu ar trebui făcută în orice conditii. Aceasta trebuie facuta împreună cu un consultant de investiţie sau un consultant imobiliar. El poate evalua mai bine investiţia pe o perioada mai lungă de timp. Un consultant imobiliar bun este persoana care cunoaşte şi următoarele faze de dezvoltare ale locaţiei în care se face investiţia , cât şi informaţii din piaţa cu privire la tendinţele generale.
Ce inseamna investitia imobiliara?
Investiţii imobiliare înseamnă un apartament, o casă sau un teren pe care îl avem în proprietate şi din care obţinem anumite venituri, sau pe care intenţionăm să-l vindem ulterior la un preţ mai mare decât a fost cumpărat. Pentru ca o locuință să fie atractivă din punct de vedere investițional, ea ar trebui să ofere un randament anual de minimum 6% din închiriere.Astfel, achiziţia unei garsoniere cu 40000 de Euro ar aduce, în condiţiile unei chirii de 220 de euro pe lună, un randament de 6,6%, astfel că investiţia iniţială ar fi recuperată în 16 ani şi 3 luni. Aşadar am putea spune că o locuință bună, într-un cartier rezonabil, cu o poziționare ok, este o investiție sigură.
Asta pentru că prețul chiriilor nu a fost atât de mult afectat de deprecierea economică produsă în ultimii ani. Deoarece acest oraș are un potenţial dezvoltat datorită mediului universitar, dar şi mediului de busines, marcat fiind de dinamica mare a locuitorilor ce generează permanent cererea de locuinţe.
CÂȘTIGURILE INVESTIȚIILOR ÎN IMOBILIARE DEPĂȘESC DOBÂNDA PE CARE O PRIMEȘTI DE LA BANCĂ
Important de luat în calcul e și profitul anual pe care închirierea îl aduce, situat undeva între 8% și 10% din valoarea achiziției, semnificativ mai mare decât dobânda bancară a unui depozit.
Proprietatile de lux
Şi-au păstrat valoarea și proprietățile de lux. Insă acest domeniu însă este rezervat exclusiv celor cu bugete superioare. Deoarece piaţa este încă restrânsă în ceea ce priveşte dezvoltările imobiliare de acest tip, cât şi valoarea istorică și arhitecturală a unora dintre acestea. Raportul cerere-ofertă este mereu înclinat în favoarea vânzătorilor. Alegerea unui imobil nou aduce, pe lângă păstrarea în timp a valorii proprietății, beneficii suplimentare: finisaje și dotări noi, cheltuieli de întreținere mai mici, o atractivitate mai mare pentru chiriași și consecutiv un nivel mai ridicat al chiriei față de imobilele mai vechi.
În concluzie, există cu siguranţă destule oportunităţi de investiţii imobiliare care pot să aducă un profit mai bun, dar ele trebuiesc căutate cu multă atenţie şi perseverenţă.