Reguli Feng Shui esențiale în amenajarea locuinței

Ce este Feng Shui?
Feng Shui este ştiinţa care studiază energiile din jurul,din mediul nostru (casă, serviciu, grădină) și care ne învață cum să ne îmbunătățim viața prin așezarea obiectelor decorative ,a corpurilor de iluminat sau a detaliilor de apă în locurile benefice, sau chiar prin simple mutări de mobilă, prin simple reamenajări.
Culorile înseamnă viață și tot ele, fiecare din ele, au o semnificație mai ales dacă vorbim de energii, echilibru energetic și armonie, calități ale stilului feng shui.
Despre echilibrul energetic
Maeştrii Feng Shui sunt convinşi că unul dintre cele mai importante elemente ale unei case este echilibrul energetic. Obţinerea echilibrului în amenajarea casei se poate obţine cu ajutorul îmbinării corecte a culorilor, având grijă că în fiecare camera din casa să fie prezente, în diferite forme, nuanţe sau elemente care reprezintă cele cinci elemente esenţiale vieţii: lemnul, focul, pământul, metalul şi apă.
Influenta culorilor
Galbenul, culoarea soarelui, este extrem de binevenit în camera copilului, în bucătărie, camera de lucru sau living. Se spune că această ajută la consolidarea încrederii în sine. Roșul, culoare ce simbolizează focul, are capacitatea de a aduce cu sine o energie extrem de pozitivă, veselie și entuziasm. Camerele care au nevoie de puterea focului sunt livingul, diningul, bucătăria și chiar și camera copilului.Verdele are menirea de a reîmprospăta atmosfera dintr-o cameră, de a crea senzația de proaspăt. Albul este asociat purității și inocenței. Într-un spațiu complet alb îți poți reîncărca bateriile, fiind culoarea asociată cu calmul și relaxarea. Acestea sunt culori apreciate de cultura feng shui pentru energiile pe care le emană în locuințele noastre.Pentru a aduce armonia în casa trebuie să respectăm cateva reguli de aur Feng Shui.
Reguli Feng Shui
Uşa de la intrare şi holul sunt spaţii prin care pătrund energiile în casa. Tocmai de aceea este foarte important să nu încărcăm această zona cu diverse lucruri inutile. Se recomandă decorarea holului de la intrare cu obiecte decorative care au un aport energetic pozitiv. Iata cateva exemple: un tablou frumos, o plantă verde, un fototapet care să reprezinte o imagine din natură etc.
Inspiră-te din natură. Folosirea elementelor naturale în amenajarea şi decorarea casei va aduce un plus de relaxare şi linişte în casa. Plantele, mobilierul din lemn împletit, diverse coşuri împletite, decoraţiuni cu scoici sau nisip – toate vor aduce un plus de energie în casa.