Programul Prima Casă continuă şi în anul 2017

Achiziționarea unei locuințe este cu siguranță una dintre cele mai importante investiții pe care le facem pe parcursul vieții. În găsirea căminului ideal, contribuie o serie de factori precum : amplasamentul, dotările de care acestea beneficiază , compartimentarea , însă factorul decizional râmâne prețul, zona si finisajele. Schimbările economice produse în ultima perioadă în Romania , au dus la creșterea dorinței cetățenilor de a deține propria locuință.Acest lucru este evidențiat de faptul că fondurile suplimentare ale programului ”Prima Casă” au ajuns doar pentru 25% dintre cetățenii care au aplicat anul trecut.
Garantii mai mari prin programul ”Prima casa”.
La sfârșitul anului 2016, guvernul a operat câteva modificări în structura programului Prima Casă. Cea mai importantă e raportarea la locuințe vechi și noi și definirea acestora, în funcție de care garanția acordată va fi de 50% sau 40%.Deocamdata nu se stie daca modificarea procentului de garantare va avea impact şi asupra avansului perceput de către banci (de 5% în prezent) sau a dobânzii maxime.
Potrivit strategiei programului pentru 2017-2021, adoptată recent de Guvern, prin locuință nouă se înțelege : ,,…orice imobil care respectă condițiile pentru a fi încadrat în categoria imobilelor cu destinația de locuință, recepționat la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat”. Pentru a obține creditul de la bancă se acceptă o serie largă de venituri, în cele mai multe cazuri: de la venituri din salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, rente viagere, până la venituri din activități independente.
Din 2009, când a fost lansat Programul Prima Casă, și până la finalul lunii octombrie 2016 au fost acordate 201.080 de garanții, în valoare totală de 17,2 miliarde de lei, pentru finanțări în valoare de aproximativ 34,4 miliarde de lei.
Pentru anul anul 2016, plafonul total de garantare alocat de Ministerul Finanțelor a fost de 2,94 miliarde lei, dintre care 2,55 miliarde lei plafon nou, iar restul diferența rămasă nealocată/neutilizată în 2015.
Astfel că în noul an , statul precizează că va garanta în proporție de maximum 50% valoarea creditelor acordate pentru achiziția de locuințe noi în cadrul programului guvernamental ”Prima casă.
Așa cum în anul 2016 sectorul imobiliar a crescut considerabil, va fel și cererea a avut o ascensiune rapidă, și din punct de vedere al locuințelor noi și al celor vechi. Astfel , deoarece fondul pentru programul Prima Casa va fi suplimentat și în noul an , estimăm o creștere a tendinței imobiliare , într-un ritm cel puțin egal cu cel consemnat anul trecut. De asemenea, este de așteptat să existe o curbă de creștere accentuată pe segmentul apartamentelor noi, ca urmare a garanțiilor diferențiate acordate acum prin programul Prima Casă.
Considerăm că programul Prima Casa va avea din nou rolul de motor principal de creştere al tranzacţiilor în domeniul imobiliar , bazat fiind pe atmosfera generală de încredere şi de optimism ce le este transmisă clienţilor.
Aşadar, fie ca doriţi să vă achiziţionaţi o casa printr-un credit ipotecar, fie că doriţi să aplicaţi la programul Prima Casa, noi contribuim la îndeplinirea visului dumneavoastră prin cea mai mare bază de date, prin cel mai mare portofoliu de oferte, de la garsoniere , apartamente , duplexuri , case , spaţii comerciale sau chiar terenuri şi bineînţeles prin consiliere eficientă pentru a face cea mai bună alegere.
Nu uita , CHEIA CASEI TALE ESTE LA NOI!