Idei de design interior pentru toate gusturile

O atmosferă plăcută și relaxantă în propria casă este absolut necesară atunci când te întorci acasă după o zi lungă la muncă.
Dacă tocmai ai achiziționat o locuință, fie ea apartament, garsonieră sau casă, ce culoare și tip de mobilă vei alege?
Cum vopsești pereții?
Ce tablouri sau obiecte decorative se potrivesc?
Cum reușești să transformi o locuință achiziționată în acasă ?
În cazul în care vrei să renovezi doar o cameră, cât de multe modificări poți aduce încât să nu se simtă o discrepanță imediată față de restul casei?
În acest articol am dori să te ajutăm cu răspunsuri la toate aceste întrebări și multe altele.
Îți vom prezenta diverse exemple de design interior și mici sfaturi care să te ajute să fii absolut sigur că nu dai greș.
Interior rustic
Un interior rustic nu va eșua niciodată să te liniștească în cele mai stresante și grele zile din viața cotidiană iar următorul exemplu dovedește acest fapt.
Holul de acces al casei face conexiunea dintre parter, baie și etaj. Ușile interioare se diferențiază foarte frumos prin culorile și stilul lor de pereții zugrăviți în alb și pardoseala din lemn.
După hol avem locurile de ședere din living cu o mulțime de ferestre care permit soarelui să lumineze întreaga încăpere și nu numai. Un detaliu foarte important este înălțimea camerei, care împreună cu lumina soarelui de la multiplele ferestre, oferă impresia unui spațiu bine aerisit și cu dimensiuni propice pentru relaxare.
Locul unde se ia masa este în proximitatea ferestrelor, iar pardoseala este formată din plăci decorative din ciment care formează imaginea unui covor. Mobila, care este un alt element definitoriu, este confecționată din lemn și pusă în valoare de ghivecele cu plante, pentru a conferi o ambianță mai plăcută.
Bucătăria, totuși, se remarcă prin nuanțele de albastru și alb într-un stil modern. Atât bârnele cât și pardoseala sunt făcute din lemn.
Interior de lux
Designul de lux este total opusul celui rustic. Un design de lux se caracterizează prin confort și statut ridicat. Fiecare nuanță de culoare și accesoriu trebuie să fie alese cu grijă pentru a atinge un grad de eleganță și rafinament.
Materialele folosite trebuie să redea un aspect solemn: marmura, tapițeria din țesături scumpe, metale precum cuprul sau inoxul, sau chiar și argintul…
Forma mobilei sau a altor obiecte decorative trebuie să fie strictă și simetrică.
Decorarea unei garsoniere de 22 de mp
Majoritatea oameniilor atunci când se gândesc la un spațiu mic precum o garsonieră, au impresia că este aprape imposibil să o decoreze.
Sigur, lipsa de spațiu poate să creeze anumite inconveniente și are părțile sale negative însă ideea că un spațiu mic este mai greu de decorat nu este complet justificată.
Am ales exemplul unei garsoniere de 22 de metri pătrați, cu o ambianță bine organizată având suprafețe întinse de alb care, în combinație cu doar câteva elemente colorate, asigură un design foarte plăcut.
Holul care duce spre încăperea principală este folosit pentru depozitare (haine, pantofi, lucruri nefolosite recent) dar are în componență și ușa camerei spre baie.
În camera principală se află o canapea cu o culoare foarte puternică care iese in evidență pe fundalul alb al scaunelor și a mesei.
În baie este folosită gresie pe verticală, iar sub această bază a fost gândit și locul pentru mașina de spălat rufe. Pentru a reduce din costuri, au fost schimbate plăcile pardoselii și din dreptul căzii, restul fiind păstrate.
Stilul industrial
În următorul exemplu o să îți prezentăm un design dintr-un apartament de 49 de metri pătrați din București.
Design-ul este unul în stil industrial, folosește culori închise, mult lemn. Diverse elemente ale apartementului fiind din metal, lavabila fiind similară cu betonul și o lipsă aproape totală a petelor de culori au adus mixului de tendințe o combinație armonizată.
Faptul că nu există perete sau ușă între living room și bucătărie oferă locuinței o estetică mult mai deschisă și luminoasă. În living majoritatea obiectelor decorative, cât și unele obiecte de mobilă (precum masa de dining, scaunele şi măsuţa de cafea) sunt făcute din metal.
Canapeaua este tapițată într-o nuanță de gri iar pernele ies în evidență prin culorile puternice pe care le au.
În bucătărie, toată mobila a fost special comandată în formă de “U”. Frigiderul este ascuns în spatele unor lame de lemn, făcându-l invizibil din living.
În dormitor se află un pat care menține aceeași nuanță de culoare ca și canapeaua și există o zonă pentru haine și bagaje.
De asemenea a fost plasată o comodă, iar noptierele sunt diferite de-o parte şi de alta a patului pentru un plus de personalitate.
Citește și:
5 Tendințe de Design imobiliar ale anului 2021 – Design Interior
Tendințele în design-ul interior pentru anul 2021
Beneficiile alegerii culorilor potrivite pentru pereții casei
Surse imagini: AdelaParvu.Com, nobili-design-interior.ro, jurnaldesigninterior.com