Tendințele de design interior al imobiliarelor în 2020 și 2021

Tendințele de design interior al imobiliarelor în 2020 și 2021
Ne apropiem cu pași repezi spre noul deceniu și ne întrebăm care sunt tendințele viitoare de design interior al imobiliarelor. Trend-ul care a lăsat o impresie puternică în industria modei și în prezent în design-ul interior este scânteia clubului de noapte din anii 70, în combinație cu luxul, moliciunea de catifea și volumele alungite din anii 80.

Ce ne rezervă viitorul?
Iată trend-ul design-ului interior al imobiliarelor pentru anii 2020 și 2021
Viitorul sezon va aduce inițiative mai ecologice și mai durabile, ceea ce va garanta frumusețea și stilul rafinat și fără consecințele dăunătoare pentru mediul înconjurător.
Una dintre cele mai interesante perspective pentru viitorul 2020 sunt experimentele inovatoare ale industriei și ale proiectanților pentru a crea materiale neobișnuite și noi bazate pe reciclare, tehnologii alternative și o abordare echilibrată între natură și tehnologii.

Multe companii inovatoare și tineri designeri experimentează deja utilizarea materialelor reciclabile, reutilizarea a ceea ce alții consideră gunoi, prin crearea de materiale și tendințe inovatoare. Utilizarea materialelor naturale precum algele, lemnul din bambus sau chiar porumbul are deja o ninșă puternică influență asupra producției de elemente de mobilier moderne și detalii de decor.

Detaliile noi, intrigante și de creativitate care inspiră această abordare „reutilizare-reducere-reciclare” în decorul interior, sunt reciclarea componentelor electronice și a tehnologiilor auto. Dar, desigur, cel mai important aspect pentru toate industriile este reducerea consumului de plastic și reciclarea celui existent – în special luând în considerare imensul petic de plastic care se găsește în oceane și ape din întreaga lume. Această transformare a reciclării gunoiului nociv și poluant în detalii de mobilier funcționale și elegante este deja o tendință puternică cu exemple minunate.

Conștientizarea și conștiința socială despre problemele ecologice care amenință planeta noastră influențează industria să producă în consecință. De asemenea, multe persoane încep să caute și să aleagă articole fabricate local și elemente artizanale, formează firme locale mici sau direct de la producător, ceea ce oferă o lectură complet nouă asupra expresiei „crearea unei case”.
Cele două tendințe care apar
Așadar, apar două tendințe (cele contradictorii, la prima vedere) – prima ar fi căutarea luxului, nevoia de sustenabilitate și explorarea gentilă a resurselor naturale.
Cum se vor combina ambele în funcția de design interior? Aceasta este una dintre întrebările pe care le vom cerceta în articolul nostru pentru tendințele de design a caracteristicilor din 2020.
Celălalt subiect semnificativ este legat de noile tendințe ale vieții urbane moderne – modul în care nevoile noii clase de mijloc pot fi satisfăcute în consecință. Dinamica crescândă a stilului de viață al orașului necesită mai mult spațiu limitat.
Digitalizarea muncii și programele de lucru flexibile permit din ce în ce mai multe persoane să lucreze de acasă, ceea ce le oferă proiectanților provocarea de a crea case cu zone speciale de lucru integrate în designul casei. O tendință durabilă și provocatoare care necesită soluții creative de design. Locuințele urbane devin hibrizi – în afară de spațiile tradiționale de odihnă, divertisment și activități zilnice, este nevoie de un nou spațiu pentru muncă și inspirații creative. Ce mai provocare!

O altă schimbare semnificativă în designul casei moderne devine spațiul de locuit integrat: bucătărie și living – ceea ce va permite oamenilor să pregătească mâncare în timp ce socializează. Un plan deschis al bucătăriei, al mesei și al zonelor de viață este un nou „necesar” pentru dinamica vieții moderne. Socializarea, în timp ce gătitul este un nou trend care își găsește soluțiile creative și elegante. O astfel de distribuție a spațiului de locuit este, de asemenea, destul de utilă pentru familiile tinere cu copii mici, permițându-le să țină ochii pe copii în timp ce pregătesc mâncarea.

Noua căutare a unui stil de viață mai sănătos și mai dinamic formează consumul alimentar sănătos și flexibil în timpul orelor de serviciu – este o altă tendință semnificativă a caracteristicii. Ce fac angajatorii și designerii de birou să integreze obiectele de fitness în mediul tradițional de lucru – puteți explora în profunzime aici …

Un scurt rezumat…
Pentru a rezuma: elementele de mobilier pentru petrecerea timpului liber și obiectele care vă oferă confort sunt încă foarte binevenite în spațiul camerei de zi – spațioase și confortabile. Dormitoarele sunt un spațiu perfect pentru a introduce stralucire de lux – detalii din metal, marmură și alte materiale de lux sunt foarte căutate în designul dormitoarelor. Dacă îți plac formele alungite, culorile strălucitoare și scânteia discotecii din anii 70 și 80, acum este timpul tău să le introduci în designul camerelor de zi. Textilele grele, draperiile, texturile de catifea și paturile cu baldachin își au renașterea în cadrul dormitoarelor din mediul viitor.

Aici avem un exemplu magnific al celei de-a doua tendințe – construcție funcțională, liniară de depozitare, care oferă multe utilizări, inclusiv depozitare generală, un dulap TV și o bucătărie personalizată, care pot fi ascunse în spatele a două panouri glisante.

Alte idei
Acest proiect de design frumos realizat de arhitecții de la i29 se modelează în jurul unei palete simple de materiale, inclusiv lemn de stejar proaspăt, pereți tencuiti albi, piese de mobilier albastru închis și negru și podele gri deschis. Creează un mediu curat, liniar și coeziv în care activitățile moderne de stil de viață se pot desfășura cu ușurință.

Linia minimalistă și elegantă a cutiilor albe centrale din spațiul de apartament limitat găzduiește nișe ascunse, pliază paturile și mini mese pe o parte a structurii. Pe cealaltă parte – lângă intrare, o nișă de bucătărie confortabilă este dotată cu toate mărfurile necesare pentru un stil de viață urban dinamic. Aranjament artistic și funcțional într-o coajă simplă căptușită – o casă și un studio de arhitectură într-unul singur.

Locuințele mici
Un concept care va avea o prezență puternică și o dezvoltare creativă și în sezonul viitor pentru 2020-2021. Fie că este vorba despre o mișcare care să răspundă la situații ideologice, sociale sau financiare, arhitecții s-au implicat mai mult în dezvoltarea de soluții practice și inovatoare pentru spații mici.
Perspectiva atrăgătoare de a trăi în inima unor centre urbane dinamice, cu toate posibilitățile bogate pe care le oferă o astfel de locație creează o provocare în fața creatorilor de locuințe să proiecteze programe suficiente și funcționale pentru spații sub 40 m2. Continuăm să explorăm modul creativ în care designerii moderni se confruntă cu această provocare.

Acest proiect situat în Taipei, Taiwan folosește înălțimea dublă parțială a apartamentului de 33 mp pentru a crea o atmosferă modernă dinamică și flexibilă, care poartă stilisticul pur și simplu al compozițiilor moderne de decor asiatic, toate într-un mic urban coajă.

Spațiu urban limitat – nu este o problemă. Acest proiect imaginar al tânărului studio ucrainean Paintit ne prezintă un decor interior neobișnuit și elegant pentru două apartamente identice, destinate închirierii. Rezultatul colaborării și încrederii dintre proiectanți și proprietari proiectele de decor ne oferă o citire inspirată a elementelor de decor limitat la buget și personalizate.

Vom continua cu un nou articol unde vom surprinde mai multe idei de decorațiuni interioare pentru camere de dormit, camere de relaxare, materiale și culori.
Vezi care au fost tendințele de design interior pentru anul 2019.
Sursa: Interior Zone