Cum să alegi agentul tău imobiliar și cum să lucrezi cu acesta? Sfaturi și trucuri

Marketing team meeting at a startup co-working space strategizing the next social media campaign

Cum să alegi agentul imobiliar?

Lucrul cu agentul imobiliar ar trebui să fie un plus benefic procesului dumneavoastră de mutare, nu? El sau ea ar trebui să vă ajute să negociați și să găsiți exact terenul, spațiul sau locuința dorită și să vă îndrume să negociați cel mai bun preț posibil.

Dar nu toți agenții imobiliari sunt creați egali, așa că iată câteva sfaturi și trucuri de care trebuie să țineți cont pentru ca experiența dumneavoastră să fie una bună și să evitați complicații sau frustrări grave.

Alocați-vă timp pentru a face o cercetare de piață

Alegerea unui agent imobiliar bun este cheia unei tranzacții de succes. Nu vă mulțumiți cu primul agent imobiliar pe care îl întâlniți.

Indiferent dacă ați găsit agentul dumneavoastră prin Napoca Imobiliare sau din altă parte, este bine să vă alocați timp pentru a intervieva câțiva agenți înainte de a face alegerea. Spuneți-le că sunteți în procesul de intervievare a mai multor agenți, astfel încât să știe la ce să se aștepte.

Ceas PNG

Alegeți un agent și numai unul

Începeți să găsiți agentul dvs. printr-o sesizare, dacă este posibil. Cei mai buni agenți imobiliari își construiesc afacerea pe bază de recomandări. Mai degrabă decât să navigați prin reclame din ziare, întrebați mai întâi.

Dacă semnați un contract cu un agent, fiți conștienți că, în general, se așteaptă la exclusivitate. Dacă vedeți o investiție care vă interesează, contactați agentul imobiliar contractat, nu persoana înscrisă pe semn.

Agentul dvs. va avea grijă să stabilească o programare pentru a vedea casa, terenul sau spațiul contactând cealaltă agenție. Asta vă va ține departe de acel val de negocieri și de birocrație.

Nu vă temeți să spuneți nu

Dacă începeți să lucrați cu un agent imobiliar și nu sunteți mulțumit de activitatea acestuia trebuie să nu vă fie frică să renunțați la serviciile prestate de către acesta și să mergeți mai departe.

Dacă el sau ea nu se ține de cuvânt sau dumneavoastră simțiți că așteptările s-au schimbat în privința procentului din banii pe care trebuie să îi câștige sau nu au fost clari de la început despre modul cum stau lucrurile este momentul să vă gândiți de două ori înainte de a continua.

De ce?

Agentul imobiliar joacă un rol foarte important în viața dumneavoastră deoarece cu ajutorul lui veți înainta spre un nou capitol. Asigurați-vă că vă simțiți bine în această colaborare – Cheia succesului este implicarea personală! În compania noastră puntem foarte mult accent pe integritate, încredere, profesionalism și respect și nu ne permitem să tratăm oamenii superficial – află mai multe despre noi.

Spuneți agentului imobiliar care este modul dumneavoastră de lucru

Dacă comunicați prin mesaje text, email sau doar prin apel telefonic, agentul dumneavoastră imobiliar trebuie să știe pentru a putea comunica într-un mod eficient și rapid deoarece sunt momente în care trebuie luată o decizie rapidă.

Dacă sunteți o persoană ce preferă comunicarea față-în-față, asigurați-vă că veți comunica acest lucru, astfel consilierul dumneavoastră va ști la ce să se aștepte.

Cunoașteți diferența dintre dorințele și nevoile dumneavoastră și clarificați-le

Nevoile dumneavoastră nu sunt elemente negociabile pe care le urmăriți când cumpărați o casă. Dorințele dumneavoastră sunt avantaje care ar fi frumoase dar nu reprezintă o frână pentru achiziționarea casei tale.

Consilierul imobiliar trebuie să știe diferența dintre dorințele și nevoile dumneavoastră astfel încât el sau ea să te ducă într-o zonă de locuințe care te interesează și nu să își piardă timpul în căutarea unor elemente care nu sunt neapărat necesare.

Puneți multe întrebări și clarificați totul

Găsiți un agent imobiliar cu care vă simțiți confortabil punând un milion de întrebări – este posibil să fie necesar să puneți câteva, în special dacă sunteți în ipostaza de a cumpăra o locuință pentru prima dată.

Cumpărarea unei case nu este un efort mic, așa că doriți să fiți sigur că înțelegeți procesul din interior și din exterior, din momentul în care semnați un contract cu agentul până la momentul finalizării.

În cazul în care există clase de cumpărători pentru prima dată în zona dvs., profitați de o opinie terță parte fără părtinire cu privire la modul în care se derulează procesul. Este posibil să obțineți chiar câteva informații despre piața locală care vă ajută să luați cea mai bună decizie pe care o puteți face înainte de a vă deplasa.

Vedeți și: cum trebuie să fie un angajat valoros.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *