7 cărți pe care orice agent imobiliar trebuie să le citească

Ca agent imobiliar trebuie să te concentrezi asupra lucrurilor care să îți aducă valoare și să citești cărțile potrivite pentru a te ajuta să construiești afacerea de succes și să închei mai multe tranzacții.
Există o mulțime de informații online, unele sunt bune, altele sunt rele. Articolele sunt bune pentru sfaturi, însă uneori ai nevoie de ceva mai aprofundat și strategic pentru a ți se implementa informația bună mai bine în minte. Aici intervin cărțile.
Să luăm exemplul oamenilor de succes:
Warren Buffett citește aproximativ 500 de pagini în fiecare zi.
Bill Gates citește 50 de cărți pe an.
Mark Zuckerberg citește 1 carte la 2 săptămâni.
„Liderii sunt cititorii!” (Leaders are Readers)
Pentru a avea succes ca agent imobiliar trebuie să înveți. Agenții imobiliari noi intră în domeniu cu mult entuziasm, însă acest lucru se uzează repede deoarece această muncă poate deveni o adevărată provocare. Cititul este un lucru important în orice domeniu, dar mai ales în imobiliare.
„Nu am timp să citesc”
Înțelegem. Ai atât de multe lucruri de făcut într-o zi încât abia îți mai rămâne timp și pentru citit. Este ultimul lucru pe care l-ai face după o zi plină de activități. Însă aici nu vorbim despre romane de beletristică ci vorbim despre idei și concepte ce se extind în mintea ta și sunt concentrate în jurul procesului de învățare. Evită să tratezi citirea ca fiind un timp pierdut și ia în considerare această parte a timpului tău de învățare.
Dacă totuși încă te chinui să găsești timpul necesar, există alternative. Încearcă cărțile audio pe care le poți asculta la căști în drumul spre locația X sau Y. Dacă poți și dorești să acumulezi informația foarte rapid, poți mări viteza de redare audio de 2 sau 3 ori.
„Nu știu ce să citesc”
Găsirea cărții potrivite poate fi uneori o sarcină dificilă. Sunt atât de multe cărți bune pe care le poți citi și totuși unele pot părea o pierdere de timp deoarece nu au un subiect ce te interesează în mod special. Dacă te confrunți cu această situație, aici intervenim noi. Iată câteva exemple de cărți potrivite pentru tine, cărți internaționale care au ajutat milioane de oameni în carieră.
Construirea unei cariere minunate începe cu dezvoltarea ta personală. Aceste cărți te vor ajuta să îți determini obiectivele și să dezvolți un obicei. Concentrarea și determinarea priorităților muncii tale este un factor important pentru a avea succes.
Cărți de dezvoltare personală
1. Think and Grow Rich
Think and Grow Rich este cu ușurință una dintre cele mai recunoscute și lăudate cărți de dezvoltare personală. Găsirea scopului în viață. Întrebarea existențială cu care ne confruntăm cu toții la un moment dat. Această carte ne spune cum modul în care gândim este unul dintre cele mai importante chei ale succesului. Modul în care gândim determină ceea ce facem, și, prin urmare, se manifestă zilnic în viața noastră. Această carte e recomandată persoanelor interesate să afle mai multe despre ceea ce își doresc și să seteze obiective serioase de carieră.
Cartea în limba Română: Gândește și vei fi bogat
2. The 7 Habits of Highly Effective People
Cele 7 obiceiuri ale oamenilor extrem de eficienți de Stephen R. Covey este o carte de auto-îmbunătățire. Este scris pe convingerea lui Covey că modul în care vedem lumea se bazează în totalitate pe propriile noastre percepții. Pentru a schimba o situație dată, trebuie să ne schimbăm pe noi înșine, iar pentru a ne schimba pe noi înșine, trebuie să putem să ne schimbăm percepțiile.
Cartea în limba română: Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace
Iată informațiile cheie din această carte:
- „Ascute fierăstrăul”. Nu munci până la epuizare. Străduiește-te pentru un stil de viață durabil care îți oferă timp să te recuperezi, să te reîncarci și să fii eficient pe termen lung.
- Fii proactiv. Ai o nevoie firească de a influența lumea din jurul tău, astfel încât să nu petreci timpul doar reacționând la evenimente și circumstanțe externe. Asumă-ți responsabilitatea pentru propriile acțiuni și pentru viața ta.
- Începe cu un scop bine definit în minte. Nu-ți pierde timpul muncind fără scop, abordând orice îți este la îndemână. Trebuie să ai o viziune pentru viitor și să-ți aliniezi acțiunile în consecință pentru a deveni realitate.
- Pune-te pe primul loc. Pentru a acorda prioritate activității tale, concentrează-te pe ceea ce este important, adică pe lucrurile care se aproprie de viziunea ta pentru viitor. Nu te distrage cu sarcini urgente și lipsite de importanță.
- Gândește-te la câștig-câștig. Atunci când negociezi cu alte persoane, nu încerca să obții cea mai mare „felie de tort”, ci mai degrabă să găsești o diviziune acceptabilă pentru toate părțile. Vei primi în continuare partea ta care ți se cuvine și astfel vei construi relații pozitive și puternice în acest proces.
- Caută mai întâi să înțelegi, apoi să fii înțeles. Atunci când cineva ne prezintă o problemă, de multe ori sărim direct spre a da o soluție. Aceasta este o greșeală. Mai întâi ar trebui să ne facem timp pentru a asculta cu adevărat cealaltă persoană și abia după ce o înțelegem, să începem să facem recomandări.
- Sinergizează. Adoptă principiul care indică faptul că într-un grup, contribuțile multora vor depăși cu mult cele ale oricărui individ. Acest lucru te va ajuta să îți atingi obiectivele pe care nu le poți atinge niciodată pe cont propriu.
Alte cărți similare:
Cărți de psihologie
Psihologie și leadership. Stăpânește-ți mintea. Află cum gândesc oamenii. Când știi aceste lucruri poți înțelege cum să îi influențezi, să îi conduci și să vinzi în mod inevitabil ceea ce dorești.
3. How to win friends and influence people
Cum să câștigi prietenii și să influențezi oamenii este o carte scrisă de Dale Carnegie, publicată în 1936. Peste 15 milioane de exemplare au fost vândute în toată lumea, ceea ce o face una dintre cele mai vândute cărți din toate timpurile. Măsura în care îi poți determina pe ceilalți să te placă și să aibă încredere în tine, determină în mod direct volumul afacerilor pe care le închei. Autorul ajunge să spună că este singura carte de care vei avea vreodată nevoie pentru a avea succes. De ce? Dacă poți conduce, influența și vinde ideile tale oamenilor, îi poți determina pe oameni să facă ceea ce îți dorești.
Cartea în limba română: Cum sa castigi prieteni si sa influentezi oameni
Principiile de bază din această carte:
- Nu critica. Nu condamna. Nu te plânge. E nevoie de caracter și autocontrol pentru a ierta, iar această auto-disciplină îți va plăti dividente majore în relațiile cu oamenii.
- Învață să apreciezi. Oamenii care sunt apreciați pentru munca lor sunt mai productivi decât cei criticați.
- Amintește-ți numele celui cu care ai vorbit. Acest lucru poate fi dificil uneori, însă să îți amintești numele unei persoane „este unul dintre cele mai dulci și importante sunete în orice limbă”, spune autorul Carnegie.
- Fii interesat de celelalte persoane. „Îți vei face mai mulți prieteni în două luni devenind cu adevărat interesat de alți oameni decât în doi ani, încercând să îi faci pe ceilalți interesați de tine”
- Cunoaște-ți propriul farmec și valoarea lui. Devino acea persoană cu care ți-ai dori să porți o conversație.
- Recunoaște-ți rapid propriile greșeli. Nimic nu îi va face pe oameni să fie mai puțin defensivi și mai agreabili decât să fii umil și suficient de rezonabil pentru a-ți admite propriile greșeli.
- Nu încerca să câștigi un argument cu orice preț. Cea mai sigură cale de a câștiga un argument este să îl eviți.
- Începe pe un teren comun. Dacă începi o conversație cu ceva cu care nu ești de acord vei pierde mult teren din start.
- Fă-i pe ceilalți să creadă că propria ta idee este a lor. Oamenii nu pot fi obligați să creadă ceea ce tu vrei.
- Fă-i pe oameni să se simtă importanți. Dacă îi faci pe oameni să se simtă importanți, modul în care mergi prin lume va fi o experiență exponențial mai plăcută și incredibilă.
4. Emotional Intelligence
Toată lumea știe că IQ-ul ridicat nu este o garanție a succesului, a fericirii sau a virtuții, dar până la „Emotional Intelligence”, am putea doar ghici de ce. Raportul strălucit al lui Daniel Goleman de la frontierele psihologiei și neuroștiinței oferă o perspectivă nouă asupra „celor două minți” ale noastre – rațională și emoțională – și modul în care acestea ne modelează împreună destinul.
Cartea în limba română: Inteligența Emoțională
Oamenii sunt emoționali (în special în faza de cumpărare sau vânzare a locuinței). Este important să fii inteligent emoțional. Această carte te va ajuta să te atingi de minte și să înțelegi cum se simt oamenii. Înțelege cum se simt oamenii și vei înțelege baza acțiunilor pe care le întreprind. Poți utiliza aceste informații pentru a aborda în mod delicat situațiile încărcate emoțional cu proprietarii de case.
O carte bine scrisă, convingătoare, care explică inteligența emoțională și de ce poate fi crucială înțelegerea ei pentru cariera ta.
Alte cărți de psihologie și leadership:
Influence: The Power of Persuasiom – Robert B. Cialdini
Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us – Daniel H. Pink
Cărți de Marketing pentru agenți imobiliari
Marketingul și branding-ul sunt instrumente pe care le poți utiliza pentru a te pune în fața prospecților tăi și a-i face să-și amintească numele tău. După ce ai ajuns la un anumit nivel al carierei, te vei putea folosi de această strategie.
5. Endless Referrals
Recomandările ar trebui să fie una dintre prioritățile tale principale de marketing ca agent imobiliar. Imobiliarele implică în special o investiție personală enormă. Crearea unui mediu în care ești recomandat de către clienții tăi mulțumiți, îți va aduce un impuls mare afacerii proprii. Acest lucru se datorează încrederii care vine cu dovada socială. „Endless Referrals” de Bob Burg este una dintre cele mai populare cărți pe această temă.
Alte cărți de marketing:
Guerilla Marketing – Jay Conrad Levinson
The 22 Immutable Laws of Marketing
Cărți de afaceri și imobiliare
Afaceri și imobiliare. Iată care sunt elementele fundamentale pentru a te dirija în imobiliare. Utilizează principiile din următoarele cărți pentru a optimiza și structura operațiunile tale de lucru. Acestea vor conduce spre o productivitate mai mare și mai multă rentabilitate.
6. The millionaire Real Estate Agent
Indiferent că ești începător sau veteran în domeniu, „The millionaire Real Estate Agent” este o carte ce dezvăluie pas cu pas căutarea excelenței în profesia ta și în viața personală. Cartea lui Gary Keller reprezintă apogeul a zeci de ani de experiență imobiliară, cercetare și consultanță, cu studii de caz de la unii dintre cei mai buni agenți milionari din Statele Unite ale Americii. Oferă modele esențiale de generare economică, bugetară și organizațională , care sunt fundamentele activității oricăror performanțe. Caracteristica distinctivă a „agenților imobiliari milionari” – așa cum gândesc ei! Este vorba despre aplicarea inovatoare a tehnicilor de afaceri dovedite pentru industria imobiliară.
7. Switch: How to Change Things When Change is Hard
Tuturor ne place certitudinea și controlul asupra fiecărei situații însă viața a devenit extrem de complexă, schimbătoare și incertă. Acest lucru înseamnă că singura constantă din viața noastră profesională și personală este schimbarea. Câștigătorii sunt oamenii care învață să facă lucruri grele și să se adapteze. Gestionarea schimbării este una dintre acele lucruri grele, deoarece îți permite să devii flexibil și să te adaptezi la orice situație nouă. Îți permite să crești și să mergi mai departe. Una dintre cele mai bune cărți despre schimbare a lucrurilor atunci când schimbarea este grea se numește „Switch”, scrisă de Chip Heath și Dan Heath. Cartea prezintă multe povești interesante despre modul în care schimbarea a fost implementată cu succes, bazată pe un model mental psihologic comportamental al Călărețului și Elefantului, care a fost prezentat inițial de psihologul Jonathan Haidt. Oferă o formulă pas cu pas foarte precisă și simplă pentru implementarea schimbării.
Iată care sunt cele 3 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a implementa cu succes schimbarea:
- Îndreaptă călărețul. Oferă indicații clare către partea rațională a naturii umane. Partea rațională este cea care deliberează, analizează și privește spre viitor. Se mai numește și sistemul reflector sau conștient. Ceea ce pare deseori o rezistență provenită din partea rațională este deseori doar o lipsă de claritate. Pentru a direcționa „călărețul”, trebuie să găsești punctele luminoase într-o situație și să scrii acțiunile pentru a ajunge la obiectiv.
- Motivează elefantul. Partea rațională necesită o cantitate extraordinară de autocontrol, care vine din resurse limitate. Acesta este motivul pentru care lenea pare adesea epuizare. Singura modalitate de a face o schimbare critică este de a avea un impuls emoțional. Acesta este motivul pentru care partea emoțională a oamenilor trebuie să fie angajată și trebuie să creadă că ești suficient de competent pentru a face schimbarea. Partea emoțională a naturii umane este partea instinctivă care simte durere și plăcere.
- Formează calea. Ceea ce de multe ori pare o problemă legată de oameni este de fapt o problemă legată de situație. Situația, inclusiv mediul înconjurător, se numește Calea. Când modelezi calea în mod corespunzător, sau, cu alte cuvinte, când modifici mediul înconjurător, faci ca schimbarea să fie mai probabil să se întâmple.
Alte cărți pentru afaceri și imobiliare:
The E-Myth Revisited – Michael E. Gerber
The Ultimate Sales Machine – Chet Holmes
Acestea sunt doar câteva exemple simple de cărți pe care le poți studia ca agent imobiliar. Cea mai importantă parte a succesului în imobiliare este să înțelegi principiile generale ale succesului și ale afacerilor. Învață treptat. Învață cum să crești, să treci la următorul nivel. Descoperă cum gândesc oamenii astfel încât să îi poți conduce. Descoperă cum să te diferențiezi pe piață și cum să ieși în evidență. Înțelege cum funcționează întreprinderile eficiente. Afacerile imobiliare sunt dificile. Fă-ți timp pentru a te educa. Oferă-ți o bază care să îți permită să te autodepășești.