SMART DECO : cum faci o camera sa para mai spatioasa
Amenajarea unui apartament mic
Amenajarea unui apartament nu este deloc o sarcina usoara. Iar cand vine vorba de un spatiu mic, devine o adevarata provocare, dar si o incantare. Daca locuiesti intr-o garsoniera, sau un apartament de dimensiuni reduse, iti poti mari spatiul si sa-ti faci camera sa para mai mare cu ajutorul unor trucuri simple de realizat si la indemana oricui.
Avantajele unui apartamanet mic
Un spatiu mic poate fi extrem de intim si confortabil, dar este foarte greu de amenajat daca ai foarte multe lucruri si obiecte de decor. Folosind diverse trucuri si tehnici care inseala ochiul, camera va parea mai spatioasa.
Importanta culorilor
In primul rand cromatica conteaza foarte mult. Albul deschide camera, o face sa para mai aerisita si mai linistita . Daca ai si tavanul in aceeasi culoare, albul sterge granitele dintre pereti si tavan si creeaza iluzia de inaltime mai mare. Daca ti se pare ca un spatiu alb e prea rece, poti folosi obiecte de mobilier din lemn sau paturi sau obiecte de mobilier in culori calde .
Locuri ingenioase de depozitare
Daca dormitorul este prea mic, un pat cu sertare incapatoare de depozitare sub el este o solutie utila si la indemana tuturor. Puteti depozita sub pat pilote, paturi, cearsafuri ,cutii cu incaltaminte si haine pe care nu le folositi intr-o anumita perioada din an.
Mobilier multifunctional
Nu e nimic mai potrivit pentru o camera micuta decat mobilierul multifunctional. Cu ajutorul unor rafturi prinse in perete poti transforma o incapere in living si birou in acelasi timp. Un cufar de lemn pe care il poti folosi ca spatiu de depozitare si ca masuta de cafea sau scaune care se deschid si permit asezarea in interior a unor obiecte de marime mica sau medie in care se pot depozita esarfe sau cosmetice confera unei camere un aer modern si fresh.
Mirajul oglinzilor
Bine plasate intr-o incapere oglinzile fac minuni. Ele reflecta atat lumina naturala cat si cea artificiala. In acelasi timp pot fi o modalitate de creare a unui puternic punct de atractie . Oglinzile au de obicei forme simple: rotunde, patrate sau dreptunghiulare. Totusi, oglinzile pot juca si rolul unui obiect de arta care sa imbunatatesca aspectul si sa amplifice volumul incaperilor.
Cum sa ne amenajam baia?
Daca baia ta este lipsita de spatiu pozitioneaza o oglinda deasupra chiuvetei si un bec deasupra acesteia Astfel, oglinda va reflecta lumina si va da iluzia de spatiu. Nu lasa prea multe lucruri la vedere pentru a nu incarca spatiul. Poti folosi dulapuri mici in care sa iti poti ascunde toate lucrurile de care ai nevoie intr-o baie. O baie are de obicei o multime de corpuri albe de iluminat, cada, toaleta, chiuveta, iar utilizarea in plus a albului si pe alte suprafete face ca spatiul sa para cat mai aerisit posibil.
Cu ajutorul acestor sfaturi va puteti personaliza locuinta transformand spatiul in unul primitor si relaxant. Apelati la imaginatie si oferiti spatiului locativ un aspect nou fara prea multe investitii.