Sfaturi pentru amenajarea unui apartament mic
Cum decoram spatiile mici?
Utilarea spatiilor mici poate parea, la prima vedere, un lucru dificil. In realitate nu este chiar asa. Un pas important pentru o amenajare eficienta ar fi sa gasiti solutii de amenajare adaptate spatiului respectiv.
Folositi lumina naturala!
Pentru a stabili paleta cromatica si pozitionarea mobilierului, cat si a corpurilor de iluminat, trebuie sa ne ghidam dupa compartimentarea apartamentului si chiar dupa dimensiunea ferestrelor. Daca incaperile beneficiaza de ferestre mari au prin urmare si multa lumina naturala ce creeaza senzatia de suprafata marita.
Optati pentru open space
Un apartament mic poate fi amenajat cu gust, dar si practic, pentru a cuprinde tot ce ai nevoie in viata de zi cu zi. Un spatiu mic care nu este compartimentat devine, implicit, mai mare si mai luminos. Transformarea garsonierei intr-un open space este, deci, primul pas in amenajarea spatiului.
Mobilier mic si multifunctional
De exemplu, bucataria trebuie dotata cu toate utilitatile necesare, dar si cu spatii suficiente de depozitare. In acest caz, este indicat sa fie separata de living (poate fi si un perete din sticla), pentru a impiedica raspandirea mirosurilor. Alege, pe cat posibil, piese de mobilier mici, multifunctionale, prevazute cu spatii de depozitare. Cum ar fi, spre exemplu pentru dormitor, canapeaua rabatabila in locul unui pat matrimonial.
Plasarea inteligenta a surselor de lumina
In living o solutie practica este realizarea, la comanda, a unei biblioteci cu rafturi, sertare si dulapuri, inalte pana in tavan. Astfel, vei obtine mai mult spatiu de depozitare pentru carti, electronice, obiecte de uz personal sau chiar haine, pastrand totodata ceilalti pereti liberi. Trucurile de culoare si lumina cat si plasarea inteligenta a fiecarei surse de lumina contribuie la creearea impresiei de locuinta mai mare.